Tájékoztató

Speciális Pénzügyi-Matematikai Alapképzés

Felvehetik: pénzügy és számvitel, alkalmazott közgazdaságtan, gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, gazdaságinformatika alapképzési (BA) szakok I. éves hallgatói közül azok, akik a programra felvételt nyernek.

Tervezett létszám: 50-60 fő (kb. fele SPM, fele SPM-IMP)

Programfelelős:
Száz János, egyetemi tanár, janos.szaz@uni-corvinus.hu

Programkoordinátor:
Dömötör Barbara, egyetemi adjunktus, barbara.domotor@uni-corvinus.hu

Mire jó az SPM?

Az SPM a Budapesti Corvinus Egyetem elsősorban pénzügy és számvitel, gazdálkodási valamint alkalmazott közgazdaságtan alapképzési (BA) szakos hallgatói számára összeállított program. A hallgatók a választható tárgyaik órakeretére vehetnek fel egy blokkban emelt szintű pénzügyi és matematikai jellegű tárgyakat.

Elsődleges célja megadni, begyakoroltatni azokat a módszertani alapokat, amelyekkel a pénzügy MSc kurzusok elvégezhetők. Az SPM elvégzése nem előfeltétele a későbbi pályaválasztás egyik elemének sem, az itt megszerzett és elmélyült ismeretek jelentik a hasznot a programot elvégzőknek. Az SPM program tekinthető egyfajta mesterelőkészítő kurzusnak, vagy időben előrehozott, az MSc szintre hozó tárgy


Az SPM-et minden tanévben két szinten indítjuk. A képzés két szintje:

  • SPM: emelt szintű matematika, statisztika és pénzügy képzés
  • SPM-IMP: emelt szintű matematika, statisztika és pénzügy + közgazdaságtan

SPM: Emelt szintű matematikai, statisztika és pénzügyi ismereteket adó program. Az egyetemi alapképzés matematika oktatásához képest nagyobb óraszámban és más struktúrában (négy féléven keresztül) hallgatják a program résztvevői a matematikai tárgyakat. Az emelt óraszám azt a mélyebb megértést és elsajátítást biztosítja, amely a pénzügy (befektetéselemző) és kvantitatív pénzügy mester szakok sikeres elvégzéséhez elengedhetetlen.

SPM-IMP: Az SPM programot meghirdetjük az Intenzív Módszertani Program keretében is. Az Intenzív Módszertani Programnak komoly hagyománya van egyetemünkön. Az Intenzív Módszertani Program emelt szintű módszertani tudással is rendelkező közgazdászok képzését célozza, célozta meg. Az SPM-IMP program magában foglalja a teljes SPM programot (tehát a matematika tárgyakat velük együtt tanulják), ezen felül a közgazdasági tárgyak esetén is magasabb szintű ismereteket nyújt.

Az SPM elvégezhető IMP nélkül is, de igazán az IMP-en érdemes csinálni.

SPM_szakirányok


Az IMP program felelőse:
Csekő Imre egyetemi docens, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék.


Az SPM és SPM-IMP programok felvételijét egyszerre tartjuk.
A közös felvételi feladatsoron kell majd jelezni, hogy melyik programra kívánnak a pályázni. Sorrendet is meg lehet adni. Érdemes az IMP programra jelentkezni, a teszten magasabb pontot elérőket ide várjuk.
Idén összesen kb. 60 fő kezdheti meg emelt szintű pénzügyes tanulmányait, közülük kb. 30 fő SPM-IMP-esként, 30 fő SPM-esként.

Az SPM-es matematika, statisztika és vállalati pénzügy tárgyakat az eredeti alapozó képzés tárgyai helyett és nem mellé kell felvenniük a hallgatóknak.

További információk IDE kattintva a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék oldalán érhetőek el.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s