Velencei őszi tábor

2013. október 11. és 13-a között került megrendezésre Velencén az SPM diákszervezet szokásos őszi tábora. Ezt a hétvégét, mint eddig minden évben, nagy izgalom övezte, hiszen számunkra ez volt az első olyan alkalom, amikor szervezett keretek között, a tanórákon kívül jobban megismerkedhettünk egymással és felsőbb éves diákszervezetes társainkkal.

A Déli pályaudvarról való közös indulást követően már a vonaton érezhető volt a tábori hangulat, ami csak tovább fokozódott, miután elfoglaltuk szállásunkat a Velencei-tótól pár száz méterre lévő kis faházakban. Mivel ez a hétvége az ismerkedésről és a kapcsolatépítésről szólt, ezért az első este különböző névtanulós és egyéb olyan játékokban vehettünk részt, amelyeknek köszönhetően minél többet megtudhattunk egymásról. Ezt követően pedig nem maradhatott el a szokásos esti buli sem, hiszen a szorgalmi időszak fárasztó hétköznapjai után mindenki megérdemel néha egy kis szórakozást.

Kreatív társainknak és vezetőségünknek hála a második napot sem töltöttük tétlenül. A délelőtti csoportversenyek során híres költőink verseit kellett még frappánsabb befejezésekkel ellátnunk, amik néha hatalmas nevetésbe fulladtak a végeredményt követően; illetve napjaink külföldi slágereit próbáltuk felismerni egy-egy magyarra fordított sor alapján. Az SPM-nél azonban arra is figyelünk, hogy együtt töltött hétvégéink során egy kis szakmaiságot csempésszünk a programjaink közé, hogy tudásunkat is bővíthessük ezáltal. A délután megrendezésre került workshopokon az aktuális gazdasági eseményeket és időről-időre felvetődő általánosabb kérdéseket vitathattuk meg egymással kis csoportokban, ahol mindenki szabadon kifejthette véleményét és képviselhette álláspontját az adott témával kapcsolatban. Ezáltal nemcsak mélyebben és több szempontból vizsgálhattuk meg a felmerülő kérdéseket, hanem fejleszthettük az egymás közti kommunikációt is.

Táboraink során több, évekre visszanyúló hagyománnyal is találkozhatunk. Ennek egyik kitűnő példája, hogy tanáraink örömmel töltenek velünk egy-egy délutánt, hogy ezáltal ők is jobban megismerhessenek minket, hiszen az SPM egyik nagy előnye, hogy az oktatók és a diákok között sokkal szorosabb munkakapcsolat alakul ki, mint bármely más egyetemi tanórán. Ez alkalommal Megyeri Krisztina tanárnő és Havran Dániel tanár úr látogatott el hozzánk, hogy többet megtudhassanak az elsősökről és természetesen nem maradhatott el Havran tanár úr megszokott játékainak egyike sem. Ezek mellett pedig említést kell tenni a második este megrendezésre kerülő ivós játékokról is, ahol csapatokban mérhettük össze tudásunkat, miközben minden finomsággal (vagy éppen kevésbé finom italokkal) kényeztethettük magunkat és harcolhattunk a győzelemért.

Az általunk szervezett táborok mindig remek kikapcsolódást és emlékezetes pillanatokat tartogatnak a résztvevők számára, hiszen egy olyan összeszokott csoport tagjai vagyunk, akik nemcsak a tanórákat töltik együtt szinte minden nap, hanem ami még fontosabb, hogy barátokra is lelhetünk ezáltal egymásban, ami még inkább hozzájárul a közös hétvégéink hangulatához.

Szerző: Herczeg Boglárka

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s